Silke

Silkegarn har vundet stor popularitet i strikkekredse. Det er nemlig et rigtigt blødt og ekstremt stærkt materiale. I modsætning til for eksempel alpakkagarn eller mohair garn, så er silke ikke uld, der kommer fra pelsen på et dyr.

Silke kommer derimod fra silkelarver, der spinder det for at lave deres kokoner.
Sorter faldende

7 vare(r)

Sorter faldende

7 vare(r)

Silkegarn til eksklusivt strik

Kokonerne bliver indsamlet og opblødt i vand, så de fine silketråde kan udvindes. Det er en kostbar proces, så silkegarn hører til de mere eksklusive garntyper. Silke bliver også typisk blandet med andre garntyper.

Delvist for at holde prisen nede, men også i høj grad for at forstærke egenskaberne i garnet. Hos Uldfisken.dk har vi en lang række forskellige garntyper med silke.

Du kan blandt andet få garn af silke blandet med merinould. Dette giver et ultrablødt garn, der er rigtig velegnet til babytøj eller tøj til mindre børn, da det varmer meget og ikke kradser på huden.

Silken bliver også spundet sammen med mohairfibre (kidsilk mohair) for at give lethed, glans og fylde på én gang. Du kan få vores silkegarn i et utal af farver, så du nemt kan finde den type og farve, der passer til dit projekt.